ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 8-9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ BRAILLE

Περιγραφή Μεθόδου.doc
Microsoft Word Document 66.5 KB

 

Οδηγός ψυχοπαιδαγωγικών και διδακτικών θεμάτων για υποψήφιους ΑΣΕΠ όλων των ειδικοτήτων

Τιπούκειτος.doc
Microsoft Word Document 53.0 KB
Σύγχρονα_θέματα.doc
Microsoft Word Document 13.0 KB
Website counter

Ανακοινώσεις ΕΝΑΤΟΥ τμήματος 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/11/2016

Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας αποστέλλουν επισυναπτόμενη την επόμενη εργασία με ημερομηνία παράδοσης 15/12/2016. Οι απαντήσεις σας να σταλούν στο mail της υπεύθυνης καθηγήτριας και στη γραμματεία info_seminario@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/10/2016

Η επιστημονική ομάδα του ετήσιου προγράμματος σας ανακοινώνει το πρόγραμμα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/9/2016

Η επιστημονική ομάδα του ετήσιου προγράμματος σας ανακοινώνει το πρόγραμμα για τον μήνα Οκτώβριο 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/9/2016

Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας αποστέλλουν επισυναπτόμενη την επόμενη εργασία (ποσοτική κ ποιοτική έρευνα) με ημερομηνία παράδοσης 18/10/2016. Οι απαντήσεις σας να σταλούν και στο mail του υπεύθυνου καθηγητή  spapapetrou@yahoo.com

και στη γραμματεία info_seminario@yahoo.gr

Οι ερωτήσεις βρίσκονται στο τέλος του συνημμένου για την ποσοτική έρευνα (01_οκ_ποσοτική έρευνα στη σελίδα 45 ). 

Σας ευχόμαστε Καλή ακαδημαϊκή χρονιά κ καλή συνέχεια στις σπουδές σας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/8/2016

Η επιστημονική ομάδα του ετήσιου προγράμματος σας ανακοινώνει  μια μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/7/2016
Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας ενημερώσουν: 
1. ΣΥΝΤΟΜΑ θα ανακοινωθούν προγράμματα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ χρονικής διάρκειας 3μηνών - 4μηνών - 6μηνών.
2. Στις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις, σήμερα Κυριακή 17/7, σας στάλθηκε βοηθητικό υλικό για χαλαρή καλοκαιρινή μελέτη - καθώς, και όλες οι πληροφορίες και το πρόγραμμα για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2016
3. Επιπλέον, σας προτείνουμε να κρατάτε επαφή με την ιστοσελίδα www.logotherapy-lab.jimdo.com ώστε να γνωρίζετε προγράμματα - σεμινάρια - εκδρομές και ΔΩΡΕΑΝ παροχές του επιστημονικού σωματείου ΕΣΣΛΕΠΕ.
4. Για οποιαδήποτε απορία στείλτε το μήνυμά σας στο info_seminario@yahoo.gr
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ!
ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2/7/2016

Η επιστημονική ομάδα του ετήσιου προγράμματος σας ανακοινώνει το πρόγραμμα για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/6/2016

Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας αποστέλλουν το πρόγραμμα Ιουνίου 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/5/2016
Ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή Λογοθεραπεία – Συμβουλευτική, ομότιμος καθηγητής κος Δράκος, οι συνεργάτες του και το Επιστημονικό Σωματείο ΕΣΣΛΕΠΕ Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" σας ενημερώνουν πως στα προσωπικά ηλεκτρονικά σας ταχυδρομεία στάλθηκε κείμενο ενημέρωσης της πορείας των σπουδών σας στο 9ο τμήμα.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα ενημερώστε τη γραμματεία στο info_seminario@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/4/2016

Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας αποστέλλουν το πρόγραμμα Μαΐου 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 8/4/2016
Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας ενημερώσουν πως στα προσωπικά ηλεκτρονικά σας ταχυδρομεία στάλθηκαν 7 συνημένα αρχεία. Επιπρόσθετα: 
1. τα 6 επισυναπτόμενα αποτελούν βοηθητικό υλικό
2. το PDF περιέχει την εργασία για τη δυσγραφία - και απαντάτε σε 8 ερωτήσεις οι οποίες βρίσκονται στην 16η σελίδα του PDF
3. Προσοχή: τις απαντήσεις τις στέλνετε & στο info_seminario@yahoo.gr
& στον καθηγητή κ. Βλάχο Φίλιππα στο fvlachos@uth.gr
4. το βοηθητικό υλικό, όπως πάντα,  το αποθηκεύετε για προσωπική μελέτη
5. ημερομηνία παράδοσης των απαντήσεων - 20/5/2016
6. παράλληλα με την εργασία της δυσγραφίας, οι συμμετέχοντες εργάζονται (με το δικό τους ρυθμό) πάνω στο βιβλίο ΨΗΛΑΦΗΜΑΤΑ ΑΦΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ - και με προσεκτικές επαναλήψεις - ώστε να ετοιμάζονται σωστά για την κρατική πιστοποίηση στον κώδικα braille. 
7. ανά βδομάδα παρακολουθείτε την ιστοσελίδα για ανακοινώσεις που σας αφορούν.
8. δημιουργείται τμήμα braille Παρασκευής 4-8 για μετά τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ
9. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στις σπουδές σας
10. Αν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα παραλαβής των αρχείων ενημερώστε μας στο info_seminario@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/2/2016

Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας αποστέλλουν το πρόγραμμα Μαρτίου - Απριλίου 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 9/2/2016

Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας ενημερώσουν πως σήμερα στα προσωπικά σας ηλεκτρονικά ταχυδρομεία στάλθηκαν 7 συνημένα αρχεία. Το PDF περιέχει την εργασία για τη δυσλεξία - και απαντάτε σε 12 ερωτήσεις. Προσοχή: τις απαντήσεις τις στέλνετε 

& στο.........    info_seminario@yahoo.gr

& στον καθηγητή κ. Βλάχο στο.......   fvlachos@uth.gr

Ημερομηνία παράδοσης της εργασίας 29/3/2016.

Επιπρόσθετα, ενημερώνονται όσες και όσοι δεν έχουν παραδώσει την εργασία του κ. Δράκου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/2/2016

Το διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες που έχουν παραδώσει την 1η εργασία εργάζονται (με το δικό τους ρυθμό) πάνω στο βιβλίο ΨΗΛΑΦΗΜΑΤΑ ΑΦΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ - και με προσεκτικές επαναλήψεις - ώστε να ετοιμάζονται σωστά για την κρατική πιστοποίηση στον κώδικα braille. Mέχρι 15/2/2016 θα σας έχει σταλεί όλο το υλικό για τη 2η εργασία η οποία θα έχει θεματική τη δυσλεξία. Yπεύθυνος καθηγητής είναι ο κος Βλάχος Καθηγητής του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα θα σας σταλεί κ βοηθητικό υλικό μελέτης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/2015

Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας ενημερώσουν πως στα προσωπικά ηλεκτρονικά σας ταχυδρομεία στάλθηκαν 4 συνημένα αρχεία. Επιπρόσθετα: 

1) στο συνημένο θα βρείτε την εργασία του καθηγητή Γεωργίου Δράκου με ημερομηνία παράδοσης την 15η Γενάρη 2015. ΠΡΟΣΟΧΗ! Και ΜΟΝΟ για την εργασία αυτή, τις απαντήσεις θα τις στείλετε στο info_seminario@yahoo.gr

2) όπως σε κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα έτσι και τώρα υπάρχει βοηθητικό υλικό για δική σας μελέτη, το οποίο το αποθηκεύετε στους φακέλους κατηγορίες που έχετε δημιουργήσει.

3) ο καθηγητής Γεώργιος Δράκος σας προσκαλεί σε παρουσίαση βιβλίου με τίτλο "Γιατί δεν έκατσα καλά" του Γεράσιμου Αρσένη, την Πέμπτη 10/12/2015 Πανεπιστημίου 22 στην αρχαιολογική Εταιρεία κ ώρα 18.00

4) Για όσες/ους δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συνέδριο της Αράχωβας μέχρι κ σήμερα 5/12/2015, μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο συμμετέχοντας στην παρακολούθηση των εισηγήσεων του Σαββάτου 12/12/2015 - Μονοήμερη εκδρομή με δικό σας μεταφορικό μέσο! .... αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή στο info_seminario@yahoo.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20/11/2015

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα του 9ου ΤΜΗΜΑΤΟΣ  για το πρώτο τετράμηνο. Στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 θα λάβετε στις προσωπικές σας ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιπρόσθετο βοηθητικό υλικό. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/11/2015
Ένα κείμενο ως καλωσόρισμα... από δύο παλιές μας φοιτήτριες του ετήσιου προγράμματος:
«Κάθε άνθρωπος είναι όπως όλοι οι άνθρωποι όπως μερικοί άνθρωποι, όπως κανένας άλλος άνθρωπος».
   Εσύ, εγώ ο ίδιος τώρα πια το ξέρω. Αφήνω τις πόρτες ανοικτές σε κάθε πρόβλημα, καταγράφω τα δεδομένα όπως μου τα υπαγορεύει η δυναμική της βιντεοανάλυσης. Μέσα από διαφορετικές οπτικές προσπαθώ να χειριστώ ευέλικτα τις καταστάσεις.
   Είμαι ενήλικας και πρέπει στο «παιχνίδι» που μετέχω να εκμεταλλευτώ την εμπειρία μου, την προηγούμενη γνώση μου. Λαμβάνω υπόψη τα ενδιαφέροντα όλων μας. Νιώθω ικανοποίηση , νιώθω επιτυχία , μπορώ έτσι να δέσω τα μέλη της ομάδας χωρίς να απορρίψω κανέναν.
   Και αμέσως κάτι θα «δεις» : Οι μαθητές είναι αυτοί που θα σε οδηγούν. Τότε άδραξε την ευκαιρία και σπάσε τα δεσμά του σχολείου νιώσε τη μαθησιακή διαδικασία με όποια προβλήματα προκύπτουν ως πρόκληση. Νομίζω πως τώρα μπορώ πραγματικά να δράσω.
   Και έχω στο μυαλό μου και στην καρδιά μου τα ανθρώπινα εργαλεία μου. Αφήνω χώρο και χρόνο σε κάθε ένα παιδί γύρω μου. Το αποδέχομαι όπως είναι γιατί πάνω από όλα σέβομαι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και ιδιαίτερα αυτή που «κρέμεται» από μένα. Θέλω να δώσω όραμα, όνειρο, όνομα για να μην χαθεί κανείς και το κάνω με επιλογές που θα προσφέρω χτισμένες στις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα του καθενός ξεχωριστά.
   Με το χέρι σου κάτω από το χέρι θα προχωράτε μαζί σε κάθε περίπτωση. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ειδική αγωγή. Πάντα και στην γενική εκπαίδευση θα εφαρμόσεις ανάλογες τεχνικές. Είσαι δάσκαλος, εποπτεύεις τη μαθησιακή διαδικασία, παρακολουθείς στενά και επεμβαίνεις εξισορροπητικά –διορθωτικά.
   Μα πάνω απ’ όλα έχεις αγάπη για κάθε ένα πλασματάκι που καρφώνει τα μάτια του πάνω σου. Με αυτή την αγάπη προχωράω προς τους μικρούς ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους για να κατακτάμε μαζί όλο και κάτι περισσότερο. Αλλά και αν δεν έρθει ποτέ το περισσότερο δεν πειράζει. Φτάνει και το ελάχιστο: είναι η δική του κατάκτηση.
   Μήπως πότε-πότε πρέπει να εφαρμόσω την τεχνική του λάθους; Τότε θα ανακαλύψω αντιδράσεις. Θα το καταλάβει κανείς; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα αντανακλαστικά όλων; Δεν πάει κάτι καλά μάλλον. Προσπαθώ ξανά . δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια.
   Γιατί δείχνεις εμπιστοσύνη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Τους εμπνέεις και ασφάλεια γιατί είσαι πάντα δίπλα, να βοηθήσεις όταν σου ζητηθεί και δίνεις ισότιμες ευκαιρίες και παρέχεις επιλογές που ικανοποιούν όλες τις πιθανότητες.
   Μόνο έτσι θα ‘ρθει η γνώση στο μαθητή σου με ή χωρίς αναπηρία, όταν όλα αυτά με χαλαρότητα και χωρίς πίεση, αβίαστα τα αφήσεις να βρουν τον σωστό προορισμό.
«Να που μόλις άλλαξε η κατάσταση
και γι’ αυτό το παιδί………..»
ΤΣΙΛΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΛΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6/11/2015
Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας ενημερώνουν πως:
α) μέχρι 10/12/2015 εργαζόμαστε εντατικά πάνω στο βιβλίο του κώδικα Braille - σύμφωνα με τις οδηγίες του ηχητικού αρχείου που σας έχει σταλεί. Η μελέτη αυτή - συμπλήρωση βιβλίου αντιστοιχεί στην 1η εργασία του προγράμματος.
β) Η συμπλήρωση κ μελέτη του βιβλίου Braille αντιστοιχεί σε 2 εργασίες - που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι 4/10/2016.
γ) Την 7η Δεκεμβρίου 2015 θα σας σταλεί η  εργασία του καθηγητή Γ. Δράκου, με ημερομηνία παράδοσης 15/1/2016. 
δ) Στο μήνυμα (6/11/2015) που έχει σταλεί στις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις επισυνάπτεται επιπρόσθετο βοηθητικό υλικό για προσωπική σας μελέτη.Το βοηθητικό υλικό παρέχεται σε σας σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Δημιουργήστε φακέλους και κατηγοριοποιήστε το ώστε να έχετε το δικό σας αρχείο μελέτης για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!
κ πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/11/2015
Την Τετάρτη 4/11/2015 (18.00-21.00) στην αίθουσα του εργαστηρίου λογοθεραπείας (ΔΑΜΑΡΕΩΣ 68 - Παγκράτι) ξεκίνησαν οι εργασίες του ΕΝΑΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. Σε όλους τους συμμετέχοντες έχουν δοθεί οι βεβαιώσεις συμμετοχής και το αρχικό εκπαιδευτικό υλικό. Όσοι συμμετέχουν εξ αποστάσεως τους έχει ήδη σταλεί: α) το υλικό, ταχυδρομικά στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει, και β) η βεβαίωση συμμετοχής. 
Για οποιοδήποτε πρόβλημα ενημερώστε τη γραμματεία στο info_seminario@yahoo.gr
Καλές σπουδές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/6/2015                                            

                                             - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ    ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ -  13μηνης διάρκειας

http://logotherapy-lab.jimdo.com/

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για συμμετοχή στο 9ο ΤΜΗΜΑ

ΜΕ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του Εργαστηρίου Λογοθεραπείας – Συμβουλευτικής του Τομέα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την Έναρξη του 9ου Τμήματος. Εδώ και τέσσερα Ακαδημαϊκά Έτη, διεξάγεται με απόλυτη επιτυχία το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή – Λογοθεραπεία – Συμβουλευτική ετήσιας διάρκειας με αντικείμενο:

“Σύγχρονες τάσεις της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική. Θεωρητική και πρακτική εξειδίκευση εκπαιδευτικών, φοιτητών και συναφών επιστημόνων.”

Σταθερά υψηλή ποιότητα: Χωρίς καμία παρέκκλιση από το πρόγραμμα, καμία ματαίωση κανενός μαθήματος, το Εργαστήριο Λογοθεραπείας – Συμβουλευτικής συνεχίζει να συνδέει τη θεωρία με την πράξη. Με σταθερότητα προσφέρει υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης.

Έμφαση στην ευελιξία και στην εξειδίκευση: Μετά την επιτυχία που γνώρισε το Πρόγραμμα Εξειδίκευσης και με σκοπό να γίνει προσιτό σε όσους αγαπούν την Ειδική Εκπαίδευση, επεκτείνεται και σε πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως, δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα μεγαλύτερης εστίασης:

1. Πρόγραμμα Εξειδίκευσης δια ζώσης   ΜΕ ΝΕΑ ΤΙΜΗ 870 ευρώ σε όσες δόσεις θέλετε μέχρι τη λήξη τον Νοέμβριο 2016 - δίνεται ως ημερομηνία έναρξης η Τετάρτη 3/11/2015 και ώρα 18.00 -21.00. (Όλες οι πληροφορίες, τα προγράμματα σπουδών, τα καλοκαιρινά και χειμερινά επιστημονικά συνέδρια, οι επιστημονικές ημερίδες και οι δημοσιεύσεις … από τα ΕΠΤΑ τμήματα που έχουν υλοποιηθεί – καθώς και η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και οι ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ των συμμετεχόντων - παρέχονται στον ιστότοπο  http://logotherapy-lab.jimdo.com/
2. Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Εξ Αποστάσεως με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (για εκτός Αττικής) (κόστος 730 ευρώ σε όσες δόσεις θέλετε μέχρι τη λήξη τον Νοέμβριο 2016 - δίνεται ως ημερομηνία έναρξης η Τετάρτη 3/11/2015 κ ώρα 18.00 -21.00).
3. Πρόγραμμα Εξειδίκευσης Εξ Αποστάσεως με έμφαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (για εκτός Αττικής) (κόστος 730 ευρώ σε όσες δόσεις θέλετε μέχρι τη λήξη τον Νοέμβριο 2016 - δίνεται ως ημερομηνία έναρξης η Τετάρτη 3/11/2015 κ ώρα 18.00 -21.00).


Βασικοί θεματικοί άξονες:
Γενικές αρχές Ειδικής Αγωγής – Γενικές και Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Νοητική Υστέρηση – Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος  - Προβλήματα Λόγου και Ομιλίας – Λογοθεραπευτική παρέμβαση -Ψυχοσυναισθηματικές Διαταραχές, Αγχώδεις Διαταραχές – Προβλήματα συμπεριφοράς, ΔΕΠ-Υ, Αισθητηριακές Αναπηρίες (τύφλωση, κώφωση) – Πολυαναπηρίες, τυφλοκώφωση - Κινητική αναπηρία, Εγκεφαλική Παράλυση – Συμβουλευτική και Επαγγελματικός προσανατολισμός ΑμεΑ –Συμβουλευτική γονέων ΑμεΑ – Χρήση βιντεονάλυσης – Εργαστήριο κώδικαBraille – Χρήση πολυμέσων, λογισμικά στην Ειδική Εκπαίδευση – Συνεργασία Ειδικής με Γενική Αγωγή – Κοινωνικά θέματα και ΑμεΑ – Παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού – Συγγραφή εργασιών εξειδίκευσης.

Την ευθύνη της οργάνωσης και ανάπτυξης του Προγράμματος έχει Επιστημονική Επιτροπή, η οποία συγκροτείται από Καθηγητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της Ειδικής Παιδαγωγικής.


Χρόνος υλοποίησης & Μεθοδολογία
   (για την Εξ Αποστάσεως)

Το Πρόγραμμα ενισχύει την ευελιξία στην παρακολούθηση και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αφορά σε 13μηνη διάρκεια (Νοέμβριος 2015 – Νοέμβριος 2016) με συνεχιζόμενη επιστημονική υποστήριξη για παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού και συγγραφή 10 εργασιών στον χρόνο και στον ρυθμό των συμμετεχόντων – σύμφωνα πάντα με τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων. Επιπλέον:

  • Παρέχεται υποστήριξη για πρακτική στον τόπο του συμμετέχοντα
  • Παρέχεται η εκμάθηση του κώδικα Braille
  • Συνεργασία για παραγωγή υλικού διαφοροποιημένων διδασκαλιών σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
  • Διάγνωση Ικανοτήτων με τη χρήση της βιντεοανάλυσης
  • Βοηθητικά διδακτικά εργαλεία για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες & αναπηρίες (εκπαιδευτικά λογισμικά)
  • Δωρεάν συμμετοχή σε έξτρα σεμινάρια στον Νομό των συμμετεχόντων (όταν η ομάδα συμπληρώνει τα 20 άτομα)

Υποψήφιοι     (και για την Εξ Αποστάσεως και για τη δια ζώσης)

Το Πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν: Εκπαιδευτικοί Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Πτυχιούχοι και Φοιτητές, Ανθρωπιστικών Σπουδών, Σχολών προσχολικής, δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Τμημάτων Ψυχολογίας Κοινωνιολογίας ΜΜΕ, Λογοθεραπείας, Κοινωνικής Εργασίας των ΑΤΕΙ.  Επιπλέον, άνθρωποι που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν τον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής, να ενημερωθούν και να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα.
Διαδικασία συμμετοχής – Πληροφορίες
:
Για τη συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα συμπληρώνετε την Αίτηση Συμμετοχής, ένα σύντομο βιογραφικό και τα αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   
 info_seminario@yahoo.gr   

 

 

Πληροφορίες παρέχονται στο τηλ 210 7249567 (Σαβ & Κυρ 11.00 – 13.00),

στο κινητό 690 8757005 (καθημερινές 18.00 -20.00), καθώς και

στον ιστότοπο  http://logotherapy-lab.jimdo.com/

         Περίοδος εγγραφών    (Οι εγγραφές του 9ου τμήματος και του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ  διαρκούν μέχρι 27 Οκτωβρίου 2015 κ δίνεται ως ημερομηνία έναρξης η Τετάρτη 3/11/2015 και ώρα 18.00 -21.00)

 

Ο επιστημονικά υπεύθυνος

 

 

Γεώργιος Δράκος

Ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών