ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 8-9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ BRAILLE

Περιγραφή Μεθόδου.doc
Microsoft Word Document 66.5 KB

 

Οδηγός ψυχοπαιδαγωγικών και διδακτικών θεμάτων για υποψήφιους ΑΣΕΠ όλων των ειδικοτήτων

Τιπούκειτος.doc
Microsoft Word Document 53.0 KB
Σύγχρονα_θέματα.doc
Microsoft Word Document 13.0 KB
Website counter

Ανακοινώσεις ΠΡΩΤΟΥ τμήματος από 01-01-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/9/2014
Η επιστημονική ομάδα του Ετήσιου Προγράμματος σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχετε στην Επιστημονική Ημερίδα, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 – (09.00πμ),  με τίτλο
Εκπαίδευση: Νέες προσεγγίσεις και στρατηγικές διδασκαλίας
που διοργανώνει το περιοδικό EDU Special. Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, ειδικούς παιδαγωγούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές αλλά και νέους επιστήμονες.
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Όσοι διαμένετε σε απομακρυσμένες περιοχές μπορείτε να παρακολουθήσετε την ημερίδα μέσω live streaming σε link που θα σας δοθεί. Στην περίπτωση αυτή, η βεβαίωση συμμετοχής θα σας σταλεί ταχυδρομικώς.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/4/2014

ΤΟ 3ο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ

(TETΡΑΗΜΕΡΟ 24,25,26,27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014).

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.

Μπορείτε να επιλέξετε όποιες και όσες μέρες θέλετε εσείς!  

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο info_seminario@yahoo.gr

για να γίνουν οι κρατήσεις των ξενοδοχείων.

Ανακοίνωση 7/3/2014
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ.
ΕΠΕΙΓΟΝ: ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ για 15/3/2014
-Β’ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-
 
ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
 
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής –ΠΟΣΕΕΠΕΑ- και ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής -ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-, συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο:
 
“ΘΕΣΜΟΙ  ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”
Λόγω της εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής θα έχουμε την τιμή να φιλοξενηθούμε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, ώρα 08:30-14:00 στην
AULA ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Πανεπιστημιόπολη Αθηνών
 
-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-
Πρόγραμμα
programma....pdf
Adobe Acrobat Document 137.9 KB
Αφισα.pdf
Adobe Acrobat Document 241.3 KB
Ανακοίνωση 22/2/2014

Ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή - Λογοθεραπεία Συμβουλευτική ετήσιας διάρκειας  σε συνεργασία με το Επιστημονικό Σωματείο Συμβουλευτικής Λογοθεραπείας Ειδικής Παιδαγωγικής "Η Εναλλακτική" (ΕΣΣΛΕΠΕ) σας προσκαλούν στην ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό (κοιτάξτε το επισυναπτόμενο) με δωρεάν συμμετοχή.

Αφίσα
AFISSA A3 final.pdf
Adobe Acrobat Document 2.2 MB
Πρόσκληση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.pdf
Adobe Acrobat Document 252.9 KB
Ανακοίνωση 9/6/2013
Ξεκινά το τμήμα της Τρίτης 9-1μμ για τον κώδικα Braille. Συμμετέχουν Σακαλτρά, Αναστασίου, Βασιλάκη, Αφρουδάκης, Αρβανίτη, Ασημακοπούλου και Αναλυτή. Καλές σπουδές!
Το τμήμα της Παρασκευής 4-8μμ δεν συμπλήρωσε κ θα τρέξει από Οκτώβρη. Υπάρχουν οι συμμετοχές των: Σπυρέλη, Χριστοπούλου, Τεβελέκη κ Πανουκλιά. Απαιτούνται άλλες 3 εγγραφές.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29/5/2013

Σας στέλνουμε αίτηση συμμετοχής για ομαδάρχισσες σε κατασκήνωση. Η εργασία σας είναι εθελοντική, με κάλυψη των εξόδων για  15 μέρες διακοπών και επιπλέον θα δοθεί βεβαίωση από την περιφέρεια.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑΡΧΙΣΣΕΣ.doc
Microsoft Word Document 487.5 KB
ΑΙΤΗΣΗ ΟΜΑΔΑΡΧΙΣΣΑΣ.doc
Microsoft Word Document 46.5 KB
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/5/2013

Η κα Μαργαρίτου το Σάββατο κ την Κυριακή 18 & 19 / 5 /2013 κ ώρα 17.00 - 21.00 θα συναντηθεί με τους συμμετέχοντες του 1ου τμήματος για επιπρόσθετη επιμόρφωση κ παροχή υλικού - δραστηριοτήτων, σχετικά με τη θεματική της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1/5/2013

Οι συμμετέχοντες στο ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ θα βρουν στις προσωπικές τους ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιμορφωτικό υλικό. Σε περίπτωση προβλήματος αποστολής επικοινωνήστε με το info_seminario@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/04/2013
Δηλώστε συμμετοχή στα νέα γκρουπάκια του Braille, ΜΟΝΟ εάν έχετε μελετήσει το αντίστοιχο υλικό μέχρι και τη σελίδα 450.

Στα 2 νέα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί υπάρχουν από 3 κενές θέσεις. Εάν οι θέσεις αυτές καλυφθούν ξεκινούν μέσα Απριλίου 2013. Διαφορετικά ξεκινούν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα τις μέρες:

  • Τρίτες 9-1
  • Παρασκευές 16.15 - 20.00

Στείλτε τις προτιμήσεις σας - ονοματεπώνυμο κ το κινητό τηλέφωνο στη γραμματεία στο info_seminario@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15/04/2013

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου 2013 ολοκληρώνονται οι εργασίες του ΠΡΩΤΟΥ τμήματος. Οι συμμετέχοντες για να παραλάβουν το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και το έντυπο - θεματικές με το Αναλυτικό Πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει κ αποστείλει όλες τις εργασίες τους και να έχουν καλύψει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Όσοι χρωστούν εργασίες θα παραλάβουν τα 2 έντυπα με την κατάθεσή τους.

Όσοι δεν μπορούν να συμμετέχουν  στα 2 τελευταία μαθήματα θα παραλάβουν με Κούριερ κ με έξοδα δικά τους, τις βεβαιώσεις στις διευθύνσεις που θα αποστείλουν ύστερα από αίτημά τους με mail στο info_seminario@yahoo.gr
ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (12.30) θα υπάρχει ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΥΜΑ στην αίθουσα της Δαμάρεως 68. ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ φέρνουν τα ποτά τις σαλάτες κ τα γλυκά. Τα κρεατικά τα αναλαμβάνει ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του προγράμματος. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για την καλύτερη οργάνωση της γιορτής!
Αν υπάρχει οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα ενημερώστε τη γραμματεία στο info_seminario@yahoo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14/3/2013

ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ BRAILLE έχουν συμπληρωθεί. Δηλώστε συμμετοχή στα νέα γκρουπάκια του Braille, ΜΟΝΟ εάν έχετε μελετήσει το αντίστοιχο υλικό μέχρι και τη σελίδα 450.


Δημιουργούνται 2 νέα τμήματα- Με έναρξη μέσα Απριλίου 2013:

  • Τρίτες 9-1
  • Παρασκευές 16.15 - 20.00

Στείλτε τις προτιμήσεις σας - ονοματεπώνυμο κ το κινητό τηλέφωνο στη γραμματεία στο info_seminario@yahoo.gr 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/03/2013

Τα τμήματα για το Μπράιγ την Πέμπτη 16.00-20.00 κ του Σαββάτου  10.00-14.00 συμπληρώθηκαν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27/02/2013

Στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των συμμετεχόντων του ΠΡΩΤΟΥ τμήματος, στάλθηκε υλικό από τη θεματική της Τύφλωσης. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα αποστολής ενημερώστε τη γραμματεία στο info_seminario@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ BRAILLE

Δημιουργήθηκε νέο τμήμα για Braille, Πέμπτη 16.15 - 20.00. Υπάρχουν μόνο 2 θέσεις κενές. Ξεκινά 7 Μαρτίου 2013. Δηλώστε συμμετοχή μέσω mail.

Ομιλία με τίτλο "Πώς μπορεί κανείς να μεγαλώσει συναισθηματικά υγιή και ισορροπημένα παιδιά"

προσκληση (1).doc
Microsoft Word Document 425.0 KB

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ

Παρουσίαση βιβλιου Στέργιου Σιούτη

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟ_exofillo_proskisi.doc
Microsoft Word Document 67.0 KB

ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«Κάθε άνθρωπος είναι όπως όλοι οι άνθρωποι όπως μερικοί άνθρωποι, όπως κανένας άλλος άνθρωπος».

   Εσύ, εγώ ο ίδιος τώρα πια το ξέρω. Αφήνω τις πόρτες ανοικτές σε κάθε πρόβλημα, καταγράφω τα δεδομένα όπως μου τα υπαγορεύει η δυναμική της βιντεοανάλυσης. Μέσα από διαφορετικές οπτικές προσπαθώ να χειριστώ ευέλικτα τις καταστάσεις.

   Είμαι ενήλικας και πρέπει στο «παιχνίδι» που μετέχω να εκμεταλλευτώ την εμπειρία μου, την προηγούμενη γνώση μου. Λαμβάνω υπόψη τα ενδιαφέροντα όλων μας. Νιώθω ικανοποίηση , νιώθω επιτυχία , μπορώ έτσι να δέσω τα μέλη της ομάδας χωρίς να απορρίψω κανέναν.

   Και αμέσως κάτι θα «δεις» : Οι μαθητές είναι αυτοί που θα σε οδηγούν. Τότε άδραξε την ευκαιρία και σπάσε τα δεσμά του σχολείου νιώσε τη μαθησιακή διαδικασία με όποια προβλήματα προκύπτουν ως πρόκληση. Νομίζω πως τώρα μπορώ πραγματικά να δράσω.

   Και έχω στο μυαλό μου και στην καρδιά μου τα ανθρώπινα εργαλεία μου. Αφήνω χώρο και χρόνο σε κάθε ένα παιδί γύρω μου. Το αποδέχομαι όπως είναι γιατί πάνω από όλα σέβομαι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και ιδιαίτερα αυτή που «κρέμεται» από μένα. Θέλω να δώσω όραμα, όνειρο, όνομα για να μην χαθεί κανείς και το κάνω με επιλογές που θα προσφέρω χτισμένες στις ικανότητες και τα ενδιαφέροντα του καθενός ξεχωριστά.

   Με το χέρι σου κάτω από το χέρι θα προχωράτε μαζί σε κάθε περίπτωση. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ειδική αγωγή. Πάντα και στην γενική εκπαίδευση θα εφαρμόσεις ανάλογες τεχνικές. Είσαι δάσκαλος, εποπτεύεις τη μαθησιακή διαδικασία, παρακολουθείς στενά και επεμβαίνεις εξισορροπητικά –διορθωτικά.

   Μα πάνω απ’ όλα έχεις αγάπη για κάθε ένα πλασματάκι που καρφώνει τα μάτια του πάνω σου. Με αυτή την αγάπη προχωράω προς τους μικρούς ρεαλιστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους για να κατακτάμε μαζί όλο και κάτι περισσότερο. Αλλά και αν δεν έρθει ποτέ το περισσότερο δεν πειράζει. Φτάνει και το ελάχιστο: είναι η δική του κατάκτηση.

   Μήπως πότε-πότε πρέπει να εφαρμόσω την τεχνική του λάθους; Τότε θα ανακαλύψω αντιδράσεις. Θα το καταλάβει κανείς; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα αντανακλαστικά όλων; Δεν πάει κάτι καλά μάλλον. Προσπαθώ ξανά . δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια.

   Γιατί δείχνεις εμπιστοσύνη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Τους εμπνέεις και ασφάλεια γιατί είσαι πάντα δίπλα, να βοηθήσεις όταν σου ζητηθεί και δίνεις ισότιμες ευκαιρίες και παρέχεις επιλογές που ικανοποιούν όλες τις πιθανότητες.

   Μόνο έτσι θα ‘ρθει η γνώση στο μαθητή σου με ή χωρίς αναπηρία, όταν όλα αυτά με χαλαρότητα και χωρίς πίεση, αβίαστα τα αφήσεις να βρουν τον σωστό προορισμό.

 

 

«Να που μόλις άλλαξε η κατάσταση

και γι’ αυτό το παιδί………..»

 

 

ΤΣΙΛΟΥΝΗ ΕΛΕΝΗ

ΠΑΛΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/2/2013

Οι ημερομηνίες του Braille

... το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινά 09 Φεβρουαρίου 2013 Σάββατο (10.00 - 14.00)  Και τα δύο τμήματα ξεκινούν παράλληλα 09 Φεβρουαρίου 2013. Υπάρχει μόνο 1 κενή θέση!

Δευτέρα (16.15 - 20.00) έκλεισε το τμήμα κ ξεκινά 18 Φλεβάρη 2013

Τρίτη (9 - 13.00) έκλεισε και ξεκινά κανονικά 5 Φλεβάρη 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 31/1/2013

Αλλαγή στις ημερομηνίες του Braille

... το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινά 09 Φεβρουαρίου 2013 Σάββατο (10.00 - 14.00) έκλεισε το ένα τμήμα και υπάρχουν ακόμα...  3 κενές θέσεις      στο άλλο τμήμα του Σαββάτου.   Και τα δύο τμήματα ξεκινούν παράλληλα 09 Φεβρουαρίου 2013.

Δευτέρα (16.15 - 20.00) υπάρχoυν 3 κενές θέσεις κ ξεκινά 18 Φλεβάρη 2013

Τρίτη (9 - 13.00) έκλεισε και ξεκινά κανονικά 5 Φλεβάρη 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30/1/2013

Tο βίντεο που παρουσιάστηκε την Κυριακή 27/1/2013 από τον κ. Σιούτη Στέργιο Δρ. Ειδικής Αγωγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26/1/2013

Στάλθηκαν στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις οι εργασίες:

α. σχολικός εκφοβισμός μέχρι 25/2/13 (10 ερωτήσεις)
κ
β. ποιοτική κ ποσοτική έρευνα μέχρι 20/3/13  (13 ερωτήσεις)

Σε περίπτωση μη παραλαβής ενημερώστε στο γνωστό mail της γραμματείας

Καλή συνέχεια κ επιτυχίες!

Με εκτίμηση
Ο επιστημονικά υπεύθυνος
Γεωργ. Δράκος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/1/2013

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ!

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στο μουσείο αφής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21/1/2013

Για να τρέξει το τμήμα του Σαββάτου στο Braille απαιτείται η εγγραφή 4 ατόμων ακόμα.

Έτσι, πιθανή έναρξη του τμήματος του Σαββάτου καθορίζεται η 09/02/2013.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

8/1/2013

Αλλαγή στις ημερομηνίες του Braille.

Προσοχή. Υπάρχει ανακοίνωση από 4/1 κ στα τρία τμήματα... πως το πρόγραμμα του Σαββάτου ξεκινά 09 Φεβρουαρίου 2013

Σάββατο (10.00 - 14.00) έκλεισε το ένα τμήμα και υπάρχουν ακόμα...  4 κενές θέσεις

στο άλλο τμήμα του Σαββάτου.   Και τα δύο τμήματα ξεκινούν παράλληλα 09 Φεβρουαρίου 2013.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 4/1/2013

Αλλαγή στις ημερομηνίες! Τσεκάρετε το τμήμα σας!

Δηλώστε συμμετοχή στα γκρουπάκια του Braille, ΜΟΝΟ εάν έχετε μελετήσει το αντίστοιχο υλικό μέχρι και τη σελίδα 450:

Σάββατο (10.00 - 14.00) έκλεισε το ένα τμήμα και υπάρχουν ακόμα...  4 κενές θέσεις

στο άλλο τμήμα του Σαββάτου.   Και τα δύο τμήματα ξεκινούν παράλληλα 26 Γενάρη 2013.


Παρασκευή (9.00 - 13.00) υπάρχουν μόνο 4 κενές θέσεις κ ξεκινά 8 Φλεβάρη 2013

Δευτέρα (16.15 - 20.00) υπάρχει 3 κενές θέσεις κ ξεκινά 4 Φλεβάρη 2013

 


Τα μαθήματα διαρκούν 5 συνεχόμενες βδομάδες.
Στείλτε τις προτιμήσεις σας - ονοματεπώνυμο κ το κινητό τηλέφωνο στη γραμματεία στο info_seminario@yahoo.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/12/2012

Ενημερώνονται οι συμμετέχοντες του ετήσιου προγράμματος εξειδίκευσης και των τριών τμημάτων για το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 8-9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013. Στο σεμινάριο αυτό θα συμμετέχουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ μεταπτυχιακοί φοιτητές και εκπαιδευτικοί. Δηλώστε σύντομα τη συμμετοχή σας και την παρέα σας σε... (δίκλινο - τρίκλινο) - οι θέσεις είναι περιορισμένες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

18/12/2012

Η επιστημονική επιτροπή ανακοινώνει το πρόγραμμα του ΠΡΩΤΟΥ τμήματος για το επόμενο τετράμηνο